Estrea

Coming soon... Magyar

Aloe vera napozás és szoláriumozás utáni nyugtató zselé teszt

ESTREA

Aloe vera napozás és szoláriumozás utáni nyugtató zselé

 

Az erős napsugaraktól feltétlenül óvni kell a bőrt fényvédő készítményekkel.Szoláriumozás alkalmával nagyrészt UV-A sugárzás éri a bőrt, azonban csekély UV-B sugárzásnak is ki van téve. Az UV-A sugarak gyulladást nem okoznak azonban a bőr hidratáltságát a napsugárzáshoz hasonlóan csökkentik.Még ha nem égett is le bőr akkor is szükséges a napozás és szolárium használata utáni nyugtató készítmények használata, amelyekkel nyugtatjuk, frissítjük, hidratáljuk bőrünket.

Az ALOE VERA NAPOZÁS  ÉS SZOLÁRIUMOZÁS UTÁNI NYUGTATÓ ZSELÉ  használata tökéletesen teljesíti a fent említett bőrápolás kritériumait.

Hatóanyagai:

Aloe vera gel

  • - Az Aloe vera trópusi területeken nő, több, mint 250 faj nő, azonban legnépszerűbb az Aloe BarbadensisMiller.
  • - A levél zselészerű belső része számos ismert hatóanyagot tartalmaz, melyek közül az egyik legfontosabb az acemannon poliszacharid. Ezenkívül még kb. 200 hatóanyagot tartalmaz, köztük vitaminokat, ásványi anyagokat, fájdalomcsillapító szalicilsavat.
  • - Hatásait tekintve gyulladáscsökkentő, antibakteriális, bőrregeneráló.
  • - Négyszer gyorsabban szívódik fel a bőrön keresztül,mint a víz.

 

Panthenol

  • - B5 provitamin, gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató. Gyulladt, irritált bőr kezelésére javasolt készítmények elengedhetetlen hatóanyaga. Nedvesség megkötő képessége miatt javítja a bőr rugalmasságát.

 

Glycerin

  • - Jó vízmegkötő képessége miatt bőrpuhító, hidratáló hatású.

 

A készítmény a fent említett hatóanyagai révén a napozás illetve szolárium utáni dehidratált, esetleg enyhén irritált bőrt hidratálja, az esetlegesen fellépő gyulladást csökkenti, a bőr rugalmasságát helyreállítja. Gél formátuma révén nem hagy zsíros foltot, a bőrbe könnyen és jól felszívódik.

 

 

 

 

dr Gerber Katalin

   Gyógyszerész